Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2019. Július 19. 11:02, péntek | Helyi
Forrás: MÁV Magyar Államvasutak Zrt. KOMMUNIKÁCIÓS IGAZGATÓSÁG

Szívesen fedezik fel vasúton a gyerekek Magyarország csodáit Kajlával

Szívesen fedezik fel vasúton a gyerekek Magyarország csodáit Kajlával

Július végéig még ingyen utazhatnak a diákok a Kajla útlevéllel

Hamar népszerű lett Kajla az alsó tagozatos iskolások körében. Július közepéig 30 ezernél is több diák utazott a MÁV-START járatain az ingyenes jegyekkel, melyeket a MÁV és a GYSEV a Kajla útlevéllel rendelkező gyermekek számára egy hónapig biztosít, ezzel segítve azt, hogy a családok közösen indulhassanak el a kíváncsi magyar vizsla kölyök nyomában. Július 31-ig élhetnek az iskolások a kedvezményes lehetőséggel.

Az első két hét tapasztalatai alapján jól látszik, hogy az ország minden régiójában igénybe veszik a kedvezményt. A nagyvárosaink mellett a Dunakanyarba, a Balatonhoz, a Tisza-tóhoz és a Velencei-tóhoz is szívesen utaznak a gyerekek, hogy Kajlát követve felfedezzék Magyarország csodáit. A több mint 30 ezer utazás 3904 településpár között oszlott meg.

Kajlával kapcsolatos híreket a www.kajla.hu oldalon érdemes követni, ahol a kampány keretében biztosított kedvezményekről is bővebb információhoz lehet jutni.

Háttér-információ:
A Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) kezdeményezésére indult nagyszabású országos kampány célja, hogy az alsó tagozatos iskolások jobban megismerjék hazánkat. A gyermekek a kampány segítségével nem csak a kötelező tanórai keretek között tanulhatnak az ország látványosságairól és természeti kincseiről, hanem Kajlát, a kíváncsi magyar vizsla kölyköt követve virtuálisan és személyesen is felfedezhetik Magyarország csodáit. A „Hol vagy, Kajla?” elnevezésű akcióhoz partnerként csatlakozott többek között a MÁV, a GYSEV, a Magyar Posta, a Magyar Turisztikai Szövetség, az Oktatási Hivatal és a SPAR Magyarország is.

Július 1. és július 31. között minden gyermek, aki a vonaton bemutatja Kajla Útlevelét és személyazonosításra alkalmas igazolványát (diákigazolvány vagy személyi igazolvány), ingyenes Kajla jeggyel utazhat a MÁV-START és a GYSEV belföldi járatain. A szülő, kísérő részére a díjszabásban meghirdetett viteldíjat meg kell fizetni. A járatokon a gyermekkel együtt utazó egy vagy két kísérő 33 százalékos kedvezményben részesül, amennyiben más kedvezménnyel nem rendelkezik.
A feláras vonatokra a gyorsvonati pótjegyet, az InterCity pót- és helyjegyet, a helyjegyet, vagy az InterCity pótjegyet a Kajla kampány keretében díjmentesen utazó gyermek részére is meg kell vásárolni.

Az ingyenes utazáshoz a gyermek díjmentes Kajla jegyét előre meg kell váltani a vasúti személypénztárakban, a MÁV mobilapplikációból, a MÁV-START jegykiadó automatáiból vagy az internetes jegyértékesítési rendszerén keresztül. A jegyet egy útra és oda-vissza útra is meg lehet vásárolni, de az általános utazási szabályok szerint (100 kilométer alatti távolságra csak egyúti jegyet kínálnak a vasúttársaságok).

A kampány főszereplője Kajla, a kíváncsi magyar vizsla kölyök. Kajla gazdája egy család, akik sokat utaznak és kirándulnak, és a kiskutyát is mindig magukkal viszik, aki sokszor fejtörést okoz nekik, hiszen folyton eltűnik, és meg kell keresniük. Kajla keresése közben játékos módon ismerhetik meg az iskolás gyerekek Magyarország egyedülálló természeti csodáit és épített örökségét. A kampány és a hozzá kapcsolódó játékok többek között arra szeretnék ösztönözni a gyermekeket, hogy ha megtetszettek nekik azok a helyszínek, ahol Kajla is járt, kerekedjenek fel családjukkal és látogassanak el ők is Magyarország csodáihoz.

A kampány az úgynevezett Kajla útlevélre épül, amellyel a gyermekek megyénként két-két fontos turisztikai célpontot kereshetnek fel a szüleikkel. Az útlevél mellett egy ingyenes készségfejlesztő mobilalkalmazás is segíti a gyermekeket, ezen keresztül minden megyében két-két, Budapesten pedig három nevezetességet ismerhetnek meg játék közben. A Magyar Posta a kampány részeként díjmentes képeslapküldést tesz lehetővé júliusban és augusztusban. Az applikációt és az útlevelet egészíti ki a kampány harmadik eleme, a SPAR matricagyűjtő akciója, amelynek során 2019. augusztus 14-éig 200 matricát gyűjthetnek albumba a gyerekek, miközben szüleik kedvezményes kuponokkal gazdagodnak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 17:23, szerda | Életmód

Nyolc sztárfellépő és negyven koncert az idei Paloznaki Jazzpikniken

Anastacia, a Brand New Heavies, Tony Hadley, a Morcheeba, az MF Robots, a Son Mieux, a Kraak & Smaak és Izo FitzRoy lesz a 12. Paloznaki Jazzpiknik sztárfellépője augusztus 1. és 3. között a Balaton-felvidéken.

2024. Április 17. 17:22, szerda | Sport

Párizs 2024 - Száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak

Már százötven kvótája van a magyar csapatnak, mely összességében közel kétszáz fős lehet

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt

2024. Április 17. 13:39, szerda | Külföld

Mateusz Morawieczki: a migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni

A migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni, és ezért is olyan veszélyes - mondta Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök kedden Brüsszelben.