Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2018. Október 08. 09:59, hétfő | Helyi
Forrás: Áncsán István

SIMA MECCS, KÖZTE 21 A MAKÓ ELLEN

SIMA MECCS, KÖZTE 21 A MAKÓ ELLEN

Az előzetes várakozásoknak megfelelően sima mérkőzésen tartottuk itthon a két pontot a szombati, Makó elleni mérkőzésen az NB/II felnőtt bajnokságban.

Kicsit foghíjas csapattal álltunk fel, hiszen ezúttal sérülés miatt Nagy Emese és Klemm Kata is hiányzott, így az eddig kevesebb lehetőséget kapó játékosok is bizonyíthattak.

A vendégcsapat dolgát az első félidőben alaposan megkönnyítettük, türelmetlen, kicsit kapkodó támadásbefejezéseinkkel nem sikerült kialakítani azt a különbséget, amit elterveztünk. Sajnos újra visszaköszönt az első két forduló kardinális problémája a rengeteg kihagyott helyzet képében. Ettől függetlenül már az első játékrészben 7 gólos előnyt szereztünk (14-7), de a szép számú közönségünket ekkor még nem sikerült teljesen kiszolgálni jó játékkal.

A második félidőben aztán más sebességi fokozatra kapcsoltunk, amit a makóiak már nem tudtak követni. a 7 gólos előnyből 15 perc alatt 14 lett (45. perc 24-10). Gyakorlatilag tetszés szerint értük el góljainkat, főként a lerohanásunk működött egészen jól. Védelmünk is jól dolgozott, szinte folyamatosan passzívig játékig kényszerítettük a vendégeket, ezekből pedig villámgyors akciókat vezettünk. A meccs vége már igazi örömjátékot hozott, Dankó Ervin vezetőedző pedig több felállási formációt is kipróbálhatott. Az utolsó 10 percet egy 10-2-es etappal zártuk le, ennek megfelelően húsz gól fölé nőtt a különbség a két csapat között.

Hódmezővásárhelyi LKC – Makó KC 36-15 (14-7)
NBII Dél-keleti csoport női felnőtt bajnokság – 3. forduló
Balogh Imsi spcs. – 150 néző
Jv: Lengyel Vivien, Demus Mónika

HLKC: Ádász – Blaskovics 2, Szabó 3, Lukács 2, Balogh 2, Török 7, Becsei 9, Cs: Áncsán, Kovács, Székesi 2 Kandó, Bálint 3, Horváth 6

Dankó Ervin vezetőedző: “Csapatom végig koncentráltan kézilabdázott, aminek nagyon örülök. Sok elemben még fejlődnünk kell, de dolgozunk rajta”.

A bajnokság következő fordulójában, október 13.-án a tabellán 11. helyen álló Gyomaendrőd vendégeként lépünk pályára.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 06:49, péntek | Sport

Egygólos előnyben a Veszprém a negyeddöntőben

A Telekom Veszprém házigazdaként csak egyszer vezetett, mégis 32-31-re legyőzte a dán Aalborgot a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének csütörtöki, első mérkőzésén.

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.

2024. Április 26. 06:46, péntek | Belföld

Az agrárminiszter szeretné betiltani a szalmabálák erőművi értékesítését

Nagy István, az Aranyeső Kft. tárolói beruházásának átadóünnepségén, a Somogy vármegyei Kapolypusztán azt mondta, a talaj csökkent humusztartalma miatt minden szervesanyagra szükség van.

2024. Április 26. 06:45, péntek | Sport

Női labdarúgó MK - Ismét megvédte címét az ETO FC Győr

Ismét megvédte címét az ETO FC Győr a labdarúgó Simple női Magyar Kupában, mivel a csütörtöki döntőben 1-1-es döntetlen után tizenegyesekkel 3-2-re legyőzte az MTK Budapest csapatát az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.