Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2020. Május 08. 09:21, péntek | Helyi
Forrás: A Csongrád Megyei Kormányhivatal Sajtószolgálata

Rendhagyó módon ünnepli a Madarak és Fák napját a Csongrád Megyei Kormányhivatal

Rendhagyó módon ünnepli a Madarak és Fák napját a Csongrád Megyei Kormányhivatal

A környezet- és természetvédelem iránt elhivatott hivatal a járványügyi helyzethez igazodva idén a virtuális térbe helyezi az évről évre megrendezett eseményt.

Egyedülálló madárhang bemutatót indít útjára „Napi Fülelő” elnevezéssel a Csongrád Megyei Kormányhivatal. A program keretében május 10-től minden nap – két héten keresztül – egy olyan madárfajt lehet megismerni a kormányhivatal Facebook-oldalán, amelyek köztünk élnek a Csongrád megyei településeken.

Az akció célja, hogy minden korosztály számára egyedülálló módon, érdekfeszítő és informatív formában hívjuk fel a figyelmet arra, hogy a madarak és a fák közös kincseink, ezért mindannyiunk érdeke, hogy vigyázzunk rájuk!

Keressék a madárhangokat május 10-től a Csongrád Megyei Kormányhivatal Facebook-oldalán!

https://filr.kh.gov.hu/ssf/s/readFile/share/75623/-5804194217737780434/publicLink/Promo%20-%20v%C3%A9gleges%203.0.mp4

Háttér:

A világ első Madarak és Fák Napja rendezvényt a párizsi európai madárvédelmi egyezmény alapján Chernel István, a híres ornitológus szervezte meg Magyarországon 1902-ben. Az ünnep hivatalossá Herman Ottó közreműködésével vált 1906-ban, amikor gróf Apponyi Albert vallás- és közoktatásügyi miniszter rendeletben írta elő a Madarak és Fák Napja megszervezését minden iskola számára. Azóta is ez a legszélesebb körben megtartott ornitológiai ünnep Magyarországon.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:24, péntek | Sport

Bukaresti tenisztorna - Fucsovics legyőzte a második kiemeltet, és negyeddöntős

Fucsovics Márton bravúros győzelemmel bejutott a negyeddöntőbe az 579 ezer euró összdíjazású, bukaresti salakpályás férfi tenisztornán.

2024. Április 19. 07:24, péntek | Kék hírek

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr elmenekült

Két ember meghalt, miután három autó összeütközött a XVIII. kerületben, a 4-es főút Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre vezető szakaszán, a Billentyű utcánál, a vétkes sofőr elmenekült, ezért hajtóvadászatot indítottak után

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 19. 06:00, péntek | Életmód

Megjelent Azahriah új albuma, a skatulya I.

Skatulya I. címmel csütörtökön megjelent Azahriah új albuma, amelyet az egyik legnépszerűbb hazai dalszerző-előadó májusi tripla Puskás Aréna-koncertjéhez időzítve tett közzé.