Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2019. Szeptember 12. 11:35, csütörtök | Helyi
Forrás: Elek András Hódmezővásárhely Ótemplom Alapítvány

Nyitott Templomok Napja Vásárhelyen

Nyitott Templomok Napja Vásárhelyen

Szombat délután az Ótemplomban, este a katolikus templomban lesznek programok

Zenei műsorok, gyerekfoglalkozások, az iskolakezdés nehézségeiről szóló beszélgetés és toronymászás is várja az érdeklődőket szeptember 14-én a nyitott templomok napján Hódmezővásárhelyen, a Református Ótemplomban. A főtéri istenháza kapuit szombaton délután három órákor nyitják meg a betérők előtt, a Szentháromság Templom este hat órától szervez programok.

A Hódmezővásárhely - Ótemplomi Református Egyházközség évről-évre csatlakozik az Ars Sacra Fesztivál – Nyitott Templomok Napja országos programsorozathoz: szeptember közepén, egy délutánon a gyülekezet iskolái, pedagógusai és diákjai mutatkoznak be – a „Legyenek mindnyájan egyek” (Jn 17,21) vezérgondolat jegyében ‑ nemcsak a szülőknek, hanem a város kultúra iránt nyitott érdeklődőinek. A most szombati rendezvény egy zenés áhítattal kezdődik, melyen a Szőnyi Benjámin Református Általános Iskola és a Bethlen Gábor Református Gimnázium tanulói szolgálnak és a fenti mottó alapján hirdet igét a gyerekek által megfogalmazott gondolatokból Szabó Ákos intézményi lelkész. A két iskola jelenlegi és volt diákjainak koncertjén hegedűszó, orgonamuzsika, klarinét és szaxofon is felhangzik, majd 4 órától érdekes feladványokkal, kézműves programmal várják a kisebbeket a templomkertben. Izgalmas szelfipont nyílik az Ótemplom tövében: nemcsak a város legrégebbi épületét lehet háttérképnek megörökíteni, hanem 3D óriáspuzzle-ból fel is lehet építeni a háromszáz éves templomot és a rendezvény Facebook eseményéhez kérik a szerevezők a fotókat feltölteni. Az Aranyossy Ágoston Református Óvoda és Általános Iskola tanárai egy kötetlen beszélgetésre várják a szülőket, melynek témája az iskolakezdés lesz. Minden alkalommal nagy érdeklődés övezi a toronymászást: az idén délután öt órától lehet fellépcsőzni és gyönyörködni a kora esti, őszi panorámában.

Az ótemplom mellett a belvárosi katolikus, Szentháromság Templom is szervez programokat e különleges szombati nap jegyében: a hat órai misét követően gregorián énekek csendülnek fel, valamint kiállítás és vetített képes előadás is várja a betérőket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 06:49, péntek | Sport

Egygólos előnyben a Veszprém a negyeddöntőben

A Telekom Veszprém házigazdaként csak egyszer vezetett, mégis 32-31-re legyőzte a dán Aalborgot a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének csütörtöki, első mérkőzésén.

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.

2024. Április 26. 06:46, péntek | Belföld

Az agrárminiszter szeretné betiltani a szalmabálák erőművi értékesítését

Nagy István, az Aranyeső Kft. tárolói beruházásának átadóünnepségén, a Somogy vármegyei Kapolypusztán azt mondta, a talaj csökkent humusztartalma miatt minden szervesanyagra szükség van.

2024. Április 26. 06:45, péntek | Sport

Női labdarúgó MK - Ismét megvédte címét az ETO FC Győr

Ismét megvédte címét az ETO FC Győr a labdarúgó Simple női Magyar Kupában, mivel a csütörtöki döntőben 1-1-es döntetlen után tizenegyesekkel 3-2-re legyőzte az MTK Budapest csapatát az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.