Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2018. Július 30. 10:54, hétfő | Helyi
Forrás: Piskóti Attila / Valent Ágnes Premier Next Communications

Nők VS. Férfiak: Ki figyel jobban a gumira?

Nők VS. Férfiak: Ki figyel jobban a gumira?

Bridgestone: vezetési stílusunk az abroncsainkon is nyomot hagy

Míg az utakon óvatosabb hölgyek elsősorban az abroncsnyomással kapcsolatos problémák, valamint a padkák és kátyúk okozta sérülések miatt, addig a sportosabban vezető férfiak jellemzően a vezetési stílusukból adódó abroncssérülések miatt térnek be a gumiszervizekbe – derült ki a Bridgestone gumiszervizek vezetői körében végzett elemzéséből. A gyorsabb tempó miatt a férfi autósok általában hamarabb kénytelenek új abroncsot venni, mint az autójukat és a gumikat is jobban kímélő nők. Egy dolog azonban mindkét nemre jellemző: csere esetén egyre fontosabb szempont a gumiabroncs minősége és megbízhatósága.

Száguldás, Porsche, szerelem és hirtelen fékezés

Míg a férfiak városban 10-15 km/órával, országúton pedig akár 20-30 km/órával is gyorsabban és a kanyarokban is nagyobb sebességgel vezetnek, addig a nők óvatosabban, körültekintőbben és kevésbé agresszíven hajtanak. A Bridgestone gumiszerviz partnerhálózatának vezetői szerint a nemek vezetési stílusa közötti különbség nemcsak az abroncsok állapotában, de a jellemző abroncs-sérülésekben is egyaránt megmutatkozik.

A legdemokratikusabb abroncssérülés a defekt

Az erősebb nem képviselői főleg az abroncs széleinek rendellenes kopásából adódó problémák miatt keresik fel a gumiszervizeket. Emellett jellemző rájuk az is, hogy abroncsaik futófelülete hamarabb eléri az előírt 1,6 mm-es profilmélységet, amikor már cserélni kell a gumikat. Ezzel szemben a női autósok gyakrabban fordulnak szakemberhez az abroncsnyomással kapcsolatos problémák, valamint a padkák és kátyúk okozta sérülések, szálszakadás és oldalfalsérülések miatt. A Bridgestone szervizpartnerei szerint ugyanakkor a legdemokratikusabb abroncsprobléma a defekt, amely mind a férfiak mind a nők számára a leggyakoribb sérülés és amellyel legalább 5-6 alkalommal szembesülnek autós éveik során.

A férfiak jobban nyúzzák, de jobban is figyelnek az abroncsokra

Annak ellenére, hogy a férfiak jobban nyúzzák a gumikat, az abroncsszervizek vezetői szerint jobban is figyelnek azok állapotára. Műszaki beállítottságuk okán a férfi autóvezetők hamarabb észreveszik az abroncshibákat, a sérüléseket, a kerekek kiegyensúlyozatlanságát, a nem megfelelő guminyomást, vagy azt, ha az abroncs lefutott, és célirányosan fordulnak szakemberhez. Ezzel szemben a hölgyek jellemzően csak a téli vagy a nyári abroncsváltások idején szembesülnek azok hibáival, illetve azzal, hogy az abroncs cserére szorul.

A nők tovább halogatják az abroncscserét

Habár a hölgyek csak az utolsó utáni pillanatban cserélik le abroncsaikat, akkor is jellemzően azért mert már elöregedett és nem azért mert elkopott, ami szintén azt jelzi, hogy kíméletesebben, óvatosabban vezetnek. A szervizek vezetői szerint nem ritka, hogy a hölgyek akár 5-7 szezonon át is használják az abroncsokat, míg velük ellentétben a férfiak autóin mindössze 4-5 szezont bírnak ki az abroncsok.

A nők a szakemberre hallgatnak, a férfiak a teszteket böngészik

A Bridgestone szervizpartnerei szerint annak ellenére, hogy az ár még mindig meghatározó szempont új abroncs vásárlásakor mindkét nem képviselői kezdik előnyben részesíteni a minőségi abroncsokat. Mind a férfi, mind a női autóvezetők számára fontos, hogy a gumiabroncs megbízható és jól irányítható legyen, valamint hogy vizes úton is jól tapadjon. Ennek érdekében pedig hajlandók magasabb árat is fizetni érte. Az új gumik kiválasztásában a hölgyek jellemzően a szervizek szakemberei vagy férfi ismerőseik tanácsára, az urak pedig elsősorban személyes tapasztalatukra, illetve az interneten publikált teszteredményekre hagyatkoznak.

HÁTTÉRINFORMÁCIÓ

A Bridgestone EMEA-ról

A belgiumi központú Bridgestone Europe (BSEU) a világ legnagyobb gumiabroncs és gumitermék gyártó vállalata, a tokiói központú Bridgestone Corporation leányvállalata. A cég a régió több mint 60 országában, összesen több mint 18.200 főt foglalkoztat, valamint 12 gumiabroncs és gumitermékgyárat, egy kiemelt K+F központot és egy tesztközpontot működtet. A Bridgestone Európában, a Közel-Keleten és Afrikában gyártott prémium gumiabroncsait világszerte értékesítik.

A Bridgestone Tatabánya Termelő Kft.-ről

A Bridgestone Tatabánya Termelő Kft. 2006-ban kezdte meg működését és napjainkra Magyarország egyik legnagyobb abroncsgyárává vált. Alapítása óta a vállalat munkavállalóinak száma több mint kétszeresére emelkedett: míg 2008-ban 361 munkavállalóval kezdődött meg a termelés, addig napjainkban már közel 1.100-an dolgoznak a világhírű márkával fémjelzett abroncs gyártásán.

A Bridgestone Tatabánya Termelő Kft. gyárában elsősorban prémium kategóriás gépjárművekre szánt, nagy sebességindexű, személyautó és terepjáró abroncsok készülnek több mint 230 féle méretben. Az üzemben a Bridgestone márka DriveGuard, Turanza és Potenza termékei, valamint a Firestone márka Roadhawk, Winterhawk és Destination termékei készülnek.

A Bridgestone Tatabánya Termelő Kft. beszállítói hálózatát mintegy 750, döntő részben magyar kis- és középvállalat alkotja, amelyektől a cég tavaly 4,6 milliárd forint értékben vásárolt árukat és szolgáltatásokat. A vállalat éves árbevétele 2016-ban 36 milliárd forint, 2017-ben pedig 53,1 milliárd forint volt.

További információkért keresse fel a http://www.bridgestone.hu/szemely-4x4-es-kisteherabroncsok/,, a www.bridgestonenewsroom.eu honlapokat vagy látogasson el Facebook, Instagram oldalunkra, illetve YouTube csatornánkra.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 06:46, szerda | Életmód

Különleges holdkelte figyelhető meg az égbolton pénteken

Április 26-án különlegesen szép együttállás figyelhető meg az éjszakai égbolton, amelynek során a kelő Hold szoros közelségbe kerül az Antares csillaggal - közölte kedden a Svábhegyi Csillagvizsgáló.

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet