Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2017. November 23. 11:02, csütörtök | Helyi
Forrás: MÁV Magyar Államvasutak Zrt. KOMMUNIKÁCIÓS IGAZGATÓSÁG

Megújult vasútállomás fogadja az utasokat Biatorbágyon

Megújult vasútállomás fogadja az utasokat Biatorbágyon

Biatorbágyon felújított és modernizált vasútállomás fogadja a Budapest–Győr–Hegyeshalom vasútvonalon utazókat.

Az utasok kényelmét szolgáló beruházás a MÁV Zrt. és Biatorbágy Város Önkormányzatának szoros együttműködésében és finanszírozásával valósult meg, ami bizonyítja, hogy a közös gondolkodás és elhatározás rövid idő alatt sikerre vezethet.

Az átadóünnepségen Csenger-Zalán Zsolt, a térség országgyűlési képviselője, Tarjáni István, Biatorbágy polgármestere és Kiss-Becze Eszter, a MÁV Zrt. stratégiai és fejlesztési főigazgatója tájékoztatta az érdeklődőket és a sajtó képviselőit a felújításokról.

A biatorbágyi lakosok jelentős része jár a fővárosba vagy Tatabányára dolgozni, iskolába, ezért kiemelten fontos, hogy kulturált körülmények között utazhassanak vonattal, illetve tölthessék el az idejüket az állomáson. Az utasok már csaknem tíz éve a modern, csendes és környezetbarát motorvonatok kényelmét élvezhetik. 2015-ben elkészült a P+R parkoló, ami elengedhetetlenül fontos lépés volt a vasútállomás megközelíthetőségének és a környező településeken élők vasúti utazásának megkönnyítése érdekében. A felújításnak köszönhetően mostanra pedig már a vasútállomás is megfelel a kor követelményeinek.

A nemzeti vasúttársaság és Biatorbágy önkormányzata idén májusban kötött együttműködési megállapodást a felújítás szándékáról és a közös finanszírozásról. Ezt követően kezdődött el a néhány hónapos munka, melynek során a műszaki szempontból indokolt szerkezeti és épületgépészeti felújításokat a vasúti szolgáltatások modern technikai követelményei szerint, az európai állomásfejlesztési trendeknek megfelelően hajtották végre. Megújult az épület homlokzata, a csarnok falfelülete, rendbe tették a csarnok ablakait, az esőbeállókat és a mosdókat, kijavították a peronok és a lépcsők járófelületeit; továbbá új, korszerű padokat, szemeteseket helyeznek ki november végéig. Korszerűsítették az audiovizuális utastájékoztató eszközöket: összesítő kijelzők kerültek a váróhelyiségbe, az aluljáró bejáratához és a peronokra. A vasúti közlekedés szolgáltatási színvonalának növelése érdekében jegykiadó automatát telepített a MÁV-START, hogy a pénztári nyitva tartási időn kívül is könnyen és gyorsan válthassanak jegyet az utasok. Az utasok biztonságáról kamerarendszer gondoskodik, a polgárőrség pedig irodahelyiséget kaphat, ahonnét a videokamerákat is üzemeltetik.

A beruházásra összesen 127 millió forintot fordítottak. A MÁV mintegy 112 millió forintot költött a felújításra, az önkormányzat költségvetéséből biztosított rész pedig 15 millió forintot tett ki. A projekt befejezését hamarosan egy újabb megállapodás követheti a MÁV és az önkormányzat között a vasútállomás utasforgalmi területének üzemeltetéséről, közvetlen környezetének rendben tartásáról.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 15:03, péntek | Életmód

Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje

Novemberben 28-tól kerül a országszerte a magyar mozikba Herendi Gábor Futni mentem című új romantikus vígjátéka.

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.