Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2018. Október 01. 14:09, hétfő | Helyi
Forrás: Melcher Alexa marketinges munkatárs

Maradandó zenei élményt ígér az idei évad

Maradandó zenei élményt ígér az idei évad

Ősztől kezdődik a Tisza bérlet új évada Szegeden. A Filharmónia Magyarország különleges előadásokra invitálja a közönséget, melyek maradandó zenei élményt ígérnek.

Két éve indult útjára a Filharmónia Tisza bérlet azzal a céllal, hogy a város zenekara mellett különleges előadóművészeket, a klasszikus zene legjelentősebb hazai és kiemelkedő külföldi képviselőit hívják vendégségbe ebbe a gyönyörű, Tisza-parti városba. Mindez a 2018/19-es évadban is megvalósul.

A nyitóhangversenyen az Orfeo Zenekar és a Purcell Kórus lép színpadra Vashegyi György vezényletével. Műsoron Mozart remekművei, többek között a Requiem is hallható lesz.

A bérlet további előadásain is különleges előadásoknak lehetnek részesei. Novemberben újra Szegeden játszik a Nemzeti Filharmonikus Zenekar, Hamar Zsolt vezényletével.

Az ünnepek közeledtével megrendezésre kerül a Szegedi Kamarazenekar hagyományos karácsonyi hangversenye, Gyivicsán György harsonaművész közreműködésével. Az est koncertmestere Kosztándi István hegedűművész lesz.

Februárban egy nagyszabású Puccini- művet, a Bohémélet című három felvonásos legendás operát hallhatja a közönség koncertszerűen, de jelmezekkel és vetítéssel kiegészítve. A főbb szerepekben László Boldizsárt, Létay Kiss Gabriellát hallhatják.

Végül, az idei évad zárásaként sor kerül egy igazi csemegére is: a koncert szólistájaként bemutatkozik a norvég Sigmund Groven, aki ezüst szájharmonikájával bejárta a világ legjelentősebb hangversenytermeit, hogy a klasszikus zenén keresztül megteremtse hangszere koncerttermi rangját. Nemcsak kuriózum, hanem életre szóló élmény is. A koncerten a Szegedi Szimfonikus Zenekart Cser Ádám, a 2017. évi Maestro Solti Nemzetközi Karmesterverseny egyik magyar döntőse dirigálja majd.

A térségben a Tisza bérlet mellett a szegedi Filharmónia Orgonabérlet, és a hódmezővásárhelyi Filharmónia Steinway bérlet is igazi különlegességekkel várja az érdeklődőket az idei évadban. Puccini Turandot előadásával kezdődik a bérlet Vásárhelyen, majd a Muzsikás Együttes, a Budapesti Fesztiválzenekar koncertjét hallhatja a közönség. Az évadot, a 2016. évi Liszt Ferenc Nemzetközi Zongoraverseny 3. helyezettje, Leon Bernsdorf produkciója zárja.

A szegedi jegyek és bérletek megvásárolhatóak a Filharmónia Magyarország szegedi irodájában (Szeged, Klauzál tér 7.), a Ticket Express jegyirodáiban és a www.jegymester.hu oldalon is.

A hódmezővásárhelyi előadásokra a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban (6800, Hódmezővásárhely, Dr. Rapcsák András út 7., telefon: + 36 62 533 317, email: bfmk@bfmk.hu), a Filharmónia Magyarország szegedi irodájában (Klauzál tér 7.), a www.jegymester.hu-n és a www.ticketportal.hu oldalakon válthatnak jegyeket és bérleteket.

További információ: http://www.filharmonia.hu

Szervező: Filharmónia Magyarország Nkft.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére