Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2017. November 28. 11:20, kedd | Helyi
Forrás: Orpheus Állatvédő Egyesület

Madáretető suli ovisokkal

Madáretető suli ovisokkal

Száz ovis kóstolt bele a természetvédelem csodás pillanataiba, madáretetőt készítettek az Orpheus Állatvédő Egyesület önkénteseivel.

A tél közeledtével a természetben élő, itt telelő madarak számára az ember fontos segítőtárs a túlélés biztosítására. Az állatok ilyen formán való megvédésével kapcsolatos környezettudatosság fejlesztése már gyermekkorban fontos feladat.

Az Orpheus Önkéntes Közösség idén ősszel is élménygazdag környezetismereti foglalkozásokat tart, ahol madáretető készítés, madáretetés és a madárvilág megismertetése is folyik.

Az ovis csoportok madáreleséget, madáretetőket, könyveket, állatos plakátokat, matricákat kaptak. Az állatvédő egyesülettel idén simogatható kutyus is érkezett a kisgyermekek nagy - nagy örömére.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.

2024. Április 23. 06:52, kedd | Belföld

Rekordszámú jelentkező regisztrált az idei TeSzedd! hulladékgyűjtési akcióra

Rekordszámú jelentkező, több mint 100 ezer önkéntes regisztrált az idei TeSzedd! hulladékgyűjtési akcióra

2024. Április 23. 06:46, kedd | Belföld

Csaknem 200 ezer notebookot osztanak ki a nyári szünetig

A nyári szünet kezdetéig csaknem 194 ezer hordozható számítógépet juttatnak el az ötödik, a hatodik és a kilencedik évfolyamos diákoknak, valamint a köznevelési intézményeknek