Városlista
2024. április 17, szerda - Rudolf

Hírek

2019. November 12. 11:58, kedd | Helyi
Forrás: A Csongrád Megyei Kormányhivatal Sajtószolgálata

Kézműves termékek boltja nyílik a Közfoglalkoztatási vásáron

Kézműves termékek boltja nyílik a Közfoglalkoztatási vásáron

Szegeden, a kormányhivatalban nyílik meg az első olyan bolt az országban, amely közfoglalkoztatásban és szociális szövetkezetek által előállított, minőségi termékeket árul.

A kis üzlet, amely a Helyi-ség nevet kapta, a VI. Közfoglalkoztatási kiállítás és vásár alkalmából nyitja meg kapuit és mostantól egész évben elérhetővé teszi azokat a termékeket, amelyeket a közfoglalkoztatók a vásáron kínálnak.

A november 13-14-i közfoglalkoztatási kiállítás és vásáron 24 közfoglalkoztató, valamint szociális szövetkezet és alapítvány lesz jelen portékáival. A hivatal földszinti nagytermében számos régi mellett, idén is lesznek új kiállítók, mint például az Epres Kert Szociális Szövetkezet, a Fatima Ház Alapítvány, vagy az Ibela Szociális Szövetkezet. A tavalyi évhez hasonlóan más megyéből is jelentkeztek a rendezvényre: Magyardombegyház sajtokat, Nyírtass kézimunkákat hoz az adventi piacra.

A kiállítást és vásár vendégeit november 13-án, délelőtt 10 órakor dr. Juhász Tünde köszönti. A két napos rendezvényt, valamint a Helyi-ség elnevezésű kisboltot Biczi Orsolya, miniszteri biztos, valamint Réthy Pál a Belügyminisztérium főosztályvezetője nyitja meg.

Az érdeklődők mindkét helyen meg is vásárolhatják a saját receptúrák alapján készült csokoládékat, chutneykat, a mézeskalács termékeket, vászonzsákokat, tésztaféléket, fűszerezett sajtokat, ízesített joghurtot és kézimunkákat egyaránt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 13:09, kedd | Életmód

Kimagasló a településfásítási program iránti érdeklődés

Kimagasló volt az érdeklődés idén a településfásítási program iránt, háromszoros volt az igénye a pályázóknak - közölte az Agrárminisztérium helyettes államtitkára kedden a somogyi Iharoson.

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből