Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2018. Október 24. 14:19, szerda | Helyi
Forrás: Martonosi János ügyvezető Csongrád Megyei Kosárlabda Szövetség

Ingyenes kosárlabda játékvezető tanfolyam indul

Ingyenes kosárlabda játékvezető tanfolyam indul

Ingyenes kosárlabda játékvezető tanfolyamot indít a Csongrád Megyei Kosárlabda Szövetség.

A játékvezetői tevékenység azoknak is remek lehetőséget biztosít, akik már nem kosárlabdáznak, ugyanakkor nem szeretnének elszakadni a sportágtól. Nekik egyébként a képzés elvégzése után stabil kiegészítő jövedelmet is nyújthat a játékvezetői karrier.

Martonosi János, a Csongrád Megyei Kosárlabda Szövetség ügyvezetője elmondta, hogy a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének szakmai programjai 6 évvel ezelőtt reformon estek át, mely jelentős mérkőzésszám növekedéssel járt. Ez pedig szükségessé tette, hogy minél nagyobb számban képezzenek játékvezetőket. Hozzátette: a munkamennyiség növekedésével arányosan emelkedtek a játékvezetők mérkőzésdíjai is, így napjainkban ez jövedelem kiegészítésnek sem utolsó lehetőség. Ráadásul a szakemberek egy olyan sport színvonalának továbbemeléséért dolgozhatnak, amely az elmúlt évben a nemzetközi porondon is bizonyította, hogy az utóbbi esztendőkben végzett szakmai munka biztos alapokon nyugszik.

A tanfolyam jelentkezési határideje 2018. november 2., míg a tanfolyam első foglalkozására már az azt követő héten sor kerülhet. Jelentkezni a Csongrád Megyei Kosárlabda Szövetség web-oldalán lévő űrlapon keresztül lehet. A tanfolyam lebonyolításáról a jelentkezőkkel történt konzultálás után döntenek a szervezők.
Az oktatásban Csongrád megyében dolgozó játékvezetők és a sportágban dolgozó más szakemberek vesznek részt. A képzés a tervek szerint 2018 végéig lezárul, így a sikeresen teljesítők akár januárban már pályára is léphetnek majd.

A vizsgára bocsátás feltétele a meghirdetett előadásokon és gyakorlati képzéseken – jelenléti íven igazolt – megjelenés. Az előadásokról legfeljebb két alkalommal, a tanfolyam vezető engedélyével lehet távol maradni. A tanfolyam eredményes befejezését követően a hallgatók a Csongrád Megyei Kosárlabda Szövetség működési területén jogosultak kosárlabda-mérkőzést vezetni a hatályos Játékvezetői Működési Szabályzat szerint.

A jelentkezés feltétele a 16. életév betöltése, a kosárlabdás múlt előnyt jelent. A tanfolyamnak nincs költsége, a jelentkezőknek mindössze a szabálykönyv árát kell kifizetniük. A kurzus csak 8 fős minimális létszámmal indul el.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

2024. Április 24. 14:30, szerda | Sport

Veszélyben a feljutás, a Győr azonnali hatállyal menesztette Kuznyecov Szergejt

A labdarúgó Merkantil Bank Ligában harmadik helyen álló ETO FC Győr azonnali hatállyal szerződést bontott Kuznyecov Szergej vezetőedzővel.

2024. Április 24. 14:29, szerda | Külföld

Kínában tárgyal Szijjártó Péter

A világ súlyos biztonsági kihívásokkal néz szembe, immár több mint két éve tombol az ukrajnai háború, ezért fontos lenne felerősíteni azok hangját, akik a mielőbbi béke pártján állnak