Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2018. December 13. 16:39, csütörtök | Helyi
Forrás: hodmezovasarhely.hu

Hétvégén 10. alkalommal rendezik meg a Városi Gyermekkarácsonyt

Hétvégén 10. alkalommal rendezik meg a Városi Gyermekkarácsonyt

Ajándékokkal és kézműves foglalkozással várják a Gyermekkarácsonyra a rászoruló gyerekeket szombaton a Fekete Sasba.

A bálteremben megnézhetik a legkisebbek a Minimanó Színház előadását is. A Városi Gyermekkarácsonyra eddig 3 millió forint adomány folyt be, de továbbra is várja az önkormányzat a felajánlásokat.

10. alkalommal rendezik a Városi Gyermekkarácsonyt. Az évtizedes hagyományt az önkormányzat a cégek, a civil szervezetek és magányszemélyek támogatásával tudja életben tartani. Az idén december 9-én, szombaton reggel 9.00 órától várják késő délutánig a rászoruló, rendszeres gyermekvédelmi támogatásban részesülő gyerekeket a Fekete Sas Rendezvényház báltermébe. Két turnusban mintegy 750 gyermeket ajándékoz meg az önkormányzat.


„Engedjék meg, hogy itt köszönjem meg a helyi cégeknek, vállalkozásoknak, civil szervezeteknek, magánszemélyeknek, hogy adományaikkal hozzájárultak a gyermekek karácsonyához. Több mint 3 millió forint gyűlt össze. A felajánlásoka még várjuk a héten, illetve a jövő héten, hiszen ezeket később is fel tudjuk a gyermekek érdekében használni. Két módon lehet támogatást adni, be lehet fizetni a Polgármesteri Hivatal házi pénztárában gyermekkarácsony megjelöléssel, illetve be lehet fizetni az erre a célra létrahozott bankszámlára is” – mondta dr. Kószó Péter alpolgármester.


Varga Anikó a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ igazgatója örömmel számolt be arról, hogy a Bagi Mátyás funkcionális tréner vezetésével megtartott legutóbbi Ezt válaszd! edzésen 64 ezer forint folyt be, amelyet szintén a Gyermekkarácsony jótékonysági céljára fordítanak majd. A rendezvény programját is évről évre a művelődési központ állítja össze.


„Idén a Minimanó Színház fog majd színpadra lépni. A Mikulás a Manók földjén című interaktív előadást láthatják majd a gyerekek. Többek között mindenféle kézműves foglalkozáson is részt vehetnek a gyerekek. Különféle karácsonyi díszeket tudnak majd a gyerekek helyben elkészíteni. Ez számunkra is fontos időszak, hogy a gyermekekre különösen gondoljunk” – tette hozzá Varga Anikó.


Tegnap például a Mozaik Mozi felajánlásának köszönhetően és az önkormányzattal közösen filmvetítést szervezett a BFMK, amelyen 150 gyermek vett részt és nézhetett meg egy premier előtti mesefilmet, akik az élmény mellé üdítőt és popcornt is kaptak ajándékba a filmszínház üzemeltetőjétől.

Adományozni lehet: 11500092-11080563 bankszámlaszámra „Gyermekkarácsony” megjelöléssel.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 15:03, péntek | Életmód

Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje

Novemberben 28-tól kerül a országszerte a magyar mozikba Herendi Gábor Futni mentem című új romantikus vígjátéka.

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.