Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2019. Október 31. 12:03, csütörtök | Helyi
Forrás: Arany-Tóth Attila közönségkapcsolati munkatárs Emlékpont

Három művész a fővárosban vette át a 66. Vásárhelyi Őszi Tárlat díjait

Három művész a  fővárosban vette át a 66. Vásárhelyi Őszi Tárlat díjait

Az október 5-én megnyílt 66. Vásárhelyi Őszi Tárlaton 21 díj került átadásra, melyen három képzőművész nem tudott részt venni. Számukra Budapesten adták át a tárlat kurátorai az elismeréseket.

Szurcsik József egyetemi docens, a Képzőművészeti Egyetem Grafika Tanszékének vezetője munkahelyén vette át Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Endre Béla mesterdíját Pogány Gábor művészettörténésztől, a 66. Vásárhelyi Őszi Tárlat kurátorától és rendezőjétől, valamint Képiró Ágnestől, a Tornyai János Múzeum művészettörténészétől, a tárlat társkurátorától és társrendezőjétől. A Képzőművészeti Egyetem könyvtárában rendezett ünnepélyes átadó alkalmával a Hód-Mezőgazda Zrt. díját a jutalmazott alkotó, Bányay Anna grafikusművész is átvette a vásárhelyi képzőművészeti seregszemle kurátoraitól.

Ilona Keserü Ilona, Nemzet Művésze címmel kitüntetett, Munkácsy- és Kossuth-díjas festőművész tevékenységét ismerte el a 66. Vásárhelyi Ősz Tárlat zsűrije Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Életműdíjával, amelyet a művész belvárosi műtermében nyújtott át a kiállítás két kurátora. A művész felidézte első találkozását Hódmezővásárhellyel, amikor az 1950-es években főiskolásként érkezett a városba, ahol nemcsak a festészettel foglalkoztak, de itt tanulta meg a lovaglás alapjait, s ekkor adta be első művét az akkori Vásárhelyi Őszi Tárlatra

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 15:03, péntek | Életmód

Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje

Novemberben 28-tól kerül a országszerte a magyar mozikba Herendi Gábor Futni mentem című új romantikus vígjátéka.

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.