Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2019. Június 13. 11:47, csütörtök | Helyi
Forrás: Szombat Mihály, sajtóreferens, Boxing Gym Vásárhely

Három Kovácsra lehet büszke ma Hódmezővásárhely

Három Kovácsra lehet büszke ma Hódmezővásárhely

Nem rokonok, de a vezetéknevük azonos, az is közös bennük, hogy a Boxing Gym Vásárhely fiatal ökölvívói, valamint az is, hogy szép nemzetközi sikerek után újabbak előtt állnak.

A Boxing Gym Vásárhely mindkét fiatal sportolója kiválóan kezdett a 23 nemzet 290 ökölvívójával, Egerben megrendezett 69. Bornemissza Gergely-emlékversenyen.

A junior 48 kilogrammos női korcsoportban friss EB bronzzal büszkélkedő Kovács Fanni a bosnyák Sarah Birkovic ellen lépett szorítóba szerdán és 3-2 arányú pontozással győzött. Ezzel már bronzérmes és csütörtökön a döntőbe jutásért egy kemény japán lánnyal, Nishinaka Yuna-val küzd meg.

A +91 kilogramm vásárhelyi reménysége Kovács Krisztián a horvát Ante Brkic-et kapta az első meccsen. A kiváló formában lévő Kovács óriási fölénnyel bokszolt, ellenfele a második menetre már ki sem állt. Krisztián csütörtökön már szintén elődöntőért öklözik, ám ellenfele jóval nehezebb, a sportág egyik favoritnemzetéből való, kazah Aanat Sabyrgali lesz.

A harmadik vásárhelyi ökölvívó Kovács, akit ma ki kell emelnünk, Pál, a magyar felnőtt válogatott 81 kilogrammos tagja, aki jelenleg az olimpiai táborban tartózkodik, ahol éppen szerdán tettek olimpiai fogadalmat, ugyanis június 18-án már utaznak Minszkbe, ahol az (európai kis olimpiának is felfogható) Európa Játékokon vesz részt a magyar sportküldöttség, és velük együtt a magyar ökölvívó válogatott.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 07:54, szerda | Kék hírek

Elfogtak egy öt éve körözött férfit Budapesten

Öt évig bujkált a hatóságok elől az a férfi, akit a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) közreműködésével a XI. kerület egyik erdős részén fogtak el a múlt szerdán.

2024. Április 24. 07:52, szerda | Belföld

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot - jelentette be a Fidesz frakcióvezetője kedden a Facebook-oldalán.

2024. Április 24. 07:51, szerda | Sport

MOL Magyar Kupa - A Paks jutott elsőként a döntőbe

A bajnokságban harmadik helyezett Paksi FC jutott elsőként a labdarúgó MOL Magyar Kupa fináléjába, miután kedden hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a vendég Kisvárdát.