Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2019. Március 20. 17:00, szerda | Helyi
Forrás: A Csongrád Megyei Kormányhivatal Sajtószolgálata

Egy hétvégén kettő akció a környezetvédelem jegyében

Egy hétvégén kettő akció a környezetvédelem jegyében

Mi szedjük! Idén is csatlakozik a Csongrád Megyei Kormányhivatal az országos programhoz, a „TE SZEDD!” önkéntes akcióhoz.

Hivatalunk elkötelezett a környezet- és természetvédelem iránt, ezért a hulladékgyűjtés alkalmával ismételten koordináló és vezető szerepet vállalva lépünk fel annak érdekében, hogy közösen tisztítsuk meg szűkebb-tágabb környezetünket. 2019. március 22-én, pénteken 9 órától Szeged több pontján, 4 helyszínen gyűjtjük a szemetet.

  • Csavar sor, sétáló övezet
  • Kukorica utca és a Gömöri utca közötti kiserdő
  • Cserepes sor 47. (Vadaspark előtt)
  • Szeged- Szentmihály (Holt-Tisza melletti terület)


A Víz világnapján a Vadasparkban


A víz világnapja kapcsán a Csongrád Megyei Kormányhivatal arra szeretné felhívni a figyelmet, hogy sok minden múlik azon, mit isznak a gyerekek.

Hivatalunk a Vadasparkkal együttműködésben készül egy óvodásoknak és iskolásoknak szóló programra 2019. március 22-én, pénteken. Egészségfejlesztő munkatársunk a park területén 10-14 óra között játékos foglalkozás keretében vizes kísérletekkel, verskirakó, puzzle, színező és keresztrejtvény segítségével tart prevenciós foglalkozásokat, amelyek az ivóvízfogyasztás fontosságára és a csapvízre, mint biztonságos élelmiszerre hívják fel a figyelmet. Az előre bejelentkező csoportok ezen a napon, a Szegedi Vízmű Zrt. támogatása révén, fél áron látogathatják a Vadasparkot.

Vasárnap Kék bolygó túra programra várjuk 12-16 óráig a családokat, szintén a Vadasparkba.

Az érdekes interaktív állomásokon Tóth Erika, a kormányhivatal egészségfejlesztési szakügyintézője segíti az érdeklődőket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére