Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2019. Augusztus 21. 13:52, szerda | Helyi
Forrás: MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság

Egy év a MÁV élén

Egy év a MÁV élén

Bártfai-Mager Andrea, nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter tavaly augusztusban nevezte ki Homolya Róbertet, a MÁV Zrt. élére.

A MÁV céljai között kiemelten fontos az utasszám növelése, a menetidő javítása, a pályahálózat karbantartása, valamint a járműállomány fejlesztése és az állomások felújítása. Az utasszám növekedésre már van is példa: a tavaly nyári, balatoni utasszámokat összehasonlítva kiderül, hogy beváltak az elmúlt évek pálya- és járműfejlesztései, valamint az értékesítési újdonságok: a nyári menetrend június közepi életbe lépése óta augusztus 11-ig öt százalékkal többen, 1 millió 252 ezren szálltak vonatra, hogy eljussanak a Balatonhoz.

2020 februárjában a Budapest–Vác–Szob és Budapest–Cegléd–Szolnok elővárosi vasútvonalakon 11, 600 férőhelyes, emeletes KISS motorvonat áll forgalomba. További 8 darab emeletes motorvonat érkezik 2021 elején, így ezeken a vonalakon teljes mértékben modern motorvonatok szolgálhatják majd ki az utasokat. Folytatódik az IC+ kocsik gyártása: július közepéig elkészült húsz darab, augusztusban pedig már újabb hetven, belföldi forgalmú kocsi összeszerelése elkezdődött. Évente negyven-ötven kocsi gyártása a cél, miközben folyamatosan korszerűsítik a meglévő kocsiállományt is.

Elindult az „50 megújuló állomás” elnevezésű program, a legforgalmasabb állomásokat érintő felújítási folyamat 2023-ig tart. A tervek szerint év végéig megújulhat a ceglédi elővárosi vonalon Zugló, Kőbánya-alsó, Kőbánya-Kispest, Vecsés, Monor, Pilis, Albertirsa, a váci vonalon Dunakeszi-Gyártelep, Alsógöd, Felsőgöd, Sződ-Sződliget (2019-2020), Nagymaros-Visegrád, Szob állomás. Idén tavasszal jelentős karbantartást végeztek és új, modern, ledes utastájékoztató kijelzőfalat telepítettek a naponta 30 ezer utast fogadó Keleti pályaudvaron. Jövő év végéig több mint 411 új P+R parkolóhelyet és 212 új B+R kerékpártárolót telepítenek főként Budapest elővárosában lévő állomásokhoz, megállóhelyekhez.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Sport

A végén fordított a Fradi, döntőbe jutott a Magyar Kupában

A már bajnok Ferencváros jutott másodikként a labdarúgó MOL Magyar Kupa fináléjába, mivel szerdán hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a másodosztályban éllovas Nyíregyházát, Balmazújvárosban.

2024. Április 25. 08:02, csütörtök | Sport

Második helyen zárt Benyó Máté Nyirádon

A szezonnyitó máriapócsi győzelem után Nyirádon a második helyet szerezte meg a Korda Racing csapatában versenyző Benyó Máté, Kovács Sámuel a dobogó legfelső fokára állhatott.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

Használtautó-kereskedőt buktattak le az adóellenőrök

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány felszólította az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

A kormány felszólítja az üzemanyag-forgalmazókat, hogy áraikat önkéntes alapon igazítsák a régiós átlaghoz, hogy a magyar üzemanyagárak ne szakadjanak el attól - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter szerdán.