Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2017. Június 20. 10:40, kedd | Helyi
Forrás: Arany-Tóth Attila közönségkapcsolati munkatárs Emlékpont

Dr. Gálné Dr. Horváth Ildikó PhD: A Hódmezővásárhely környéki tanyák és tanyaközpontok a tér és idő összefüggésében (könyvbe

Dr. Gálné Dr. Horváth Ildikó PhD: A Hódmezővásárhely környéki tanyák és tanyaközpontok a tér és idő összefüggésében (könyvbe

2017. június 27. (kedd) 18 órától bemutatásra kerül az Emlékpontban Dr. Gálné Dr. Horváth Ildikó PhD: A Hódmezővásárhely környéki tanyák és tanyaközpontok a tér és idő összefüggésében című könyve.

Köszöntőt mond: Dr. Miklós Péter PhD történész, az Emlékpont intézményvezetője

Bevezetőt mond: Szenti Tibor tanyakutató, néprajzi író

A könyvet az olvasók figyelmébe ajánlja: Árva László, a Németh László Gimnázium és Általános Iskola igazgatója

A bemutatón közreműködnek a Németh László Gimnázium és Általános Iskola diákjai.

A könyv a Czirbusz Piroska Emlékére a Hódmezővásárhelyi Művészetekért Közalapítvány támogatásával, az ÉK Egyesület gondozásában jelent meg.

A rendezvényen, a könyv nyomdai előállítású példányáért tett önkéntes anyagi felajánlása (2.000,- Ft/db) teljes egészében a Németh László Gimnázium és Általános Iskola természettudományos rendezvényeinek támogatását szolgálja.

Dr. Gálné Dr. Horváth Ildikó 1967-ben született Szegeden, Kiskundorozsmán nőtt fel. 1985-ben jelentkezett a pécsi Janus Pannonius Tudományegyetem Tanárképző Karára földrajz-biológia szakra, ahol 1989-ben általános iskolai tanár oklevelet szerzett, majd a hódmezővásárhelyi Hódtói Általános Iskolában – ma Németh László Gimnázium, Általános Iskola – kezdett el tanítani. 1997 és 2000 között a szegedi József Attila Tudományegyetem Természettudományi Karának földrajz szakos középiskolai tanári képzésében vett részt, majd – átalakulását követően – a Szegedi Tudományegyetemen oklevelet vehetett át. A Pécsi Tudományegyetem Földtudományok Doktori Iskolába 2009-ben iratkozott be, ahol 2014. december 2-án PhD fokozatot szerzett.

Most megjelent könyvéről az alábbiakat írja:

„Huszonhat éve élek és dolgozom Hódmezővásárhelyen. Külterületen lakó tanítványaimon keresztül kezdtem el érdeklődni a helyi tanyavilág és tanyaközpontok múltja, jelene és jövője iránt. Kutatásaim kiindulópontja diákjaim elbeszélései alapján körvonalazódott, mi vonzó az ottani életmódban, hogyan alakulhat e sajátos településforma jövője?

Munkám során számos olyan eredményre, tényanyagra bukkantam, mely segítségével teljesebbé válhat Hódmezővásárhely településföldrajzának megismerése.”

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.