Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2019. Április 23. 13:40, kedd | Helyi
Forrás: Halász Ambrus / Tölgyi Krisztina Premier Hungary Communications

Danone Focikupa a Gyermekekért regionális elődöntő

Danone Focikupa a Gyermekekért regionális elődöntő

TÖBB MINT 1.000 GYERMEK FOCIZIK AZÉRT, HOGY MAGYARORSZÁGOT KÉPVISELHESSE Spanyolországban.
Országszerte sportszergyűjtéssel segítik állami gondozásban élő sportoló társaikat a gyermek labdarúgók.

Négy megyéből nyolc U12-es labdarúgó csapat mérkőzik meg Szegeden a világ legnagyobb nemzetközi gyermek focikupájának regionális elődöntőjén. A Danone szervezésében megvalósuló „Danone Focikupa a Gyermekekért” hazai fordulóiban összesen 96 csapat és közel 1200 fiatal focista áll pályára azért, hogy Magyarországot képviselhesse a spanyolországi nemzetközi bajnokságon. Az április 23-i szegedi regionális elődöntőn a KLC, a Szeged 2011, a Hírös ÉP és a Szanda Foci Suli csapata, valamint Cegléd, Kiskunhalas, Baja és Szolnok játszanak egymással. A kupa egyik kiemelt támogatója az Emberi Erőforrások Minisztériuma, fővédnöke Nyilasi Tibor, 70-szeres labdarúgó válogatott, tiszteletbeli nagykövete pedig Vincze Ottó.

Sport és egészséges táplálkozás

A FIFA által is elismert, 10-12 éves gyermekeknek szóló Danone Focikupa a Gyermekekért magyarországi fordulója nagymértékben kibővült a tavalyi évhez képest: immár 12 régióban, összesen 96 csapat és közel 1200 gyerek vesz részt rajta, a barcelonai döntőben pedig több mint 30 ország fiatal futballtehetségei fognak megmérkőzni a világbajnoki címért. A Magyar Labdarugó Szövetség által támogatott U12-es torna célja, hogy a gyerekek körében is népszerűsítse az egészséges életmódot, a rendszeres testmozgást és a kiegyensúlyozott táplálkozást, amiben a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége nyújt szakmai segítséget.

„Szeged városa nagyra értékel minden olyan kezdeményezést, amely az egészséges életmódot népszerűsíti a lakosság körében. A programot városunk minden évben elvi támogatásában részesíti, mert az egészséges életmód szerves részét képezi a rendszeres mozgás és a sport” mondta Dr. Botka László polgármester.

A Danone Focikupa a Gyermekekért szegedi regionális elődöntőjén a KLC, a Szeged 2011, a Hírös ÉP és a Szanda Foci Suli csapata, valamint Cegléd, Kiskunhalas, Baja és Szolnok játszanak egymással. A győztes csapat biztosan ott lesz júniusban a budapesti országos döntőn, ahol kiderül, hogy melyik csapat képviselheti Magyarországot a spanyolországi nemzetközi bajnokságon.

Az egészséges életmód népszerűsítése kulcsfontosságú, hiszen Magyarországon megtorpant ugyan a túlsúlyos és elhízott gyerekek aránya, de továbbra is minden harmadik 10 év körüli gyereknél kritikusan alacsony a csontok növekedéséért felelős kalcium bevitele, negyedüknél pedig a zöldség-és gyümölcsfogyasztás is messze elmarad az ideális mennyiségtől. A Danone felelős vállalatként szeretné kivenni a részét a társadalmi szemléletformálásból, ezért szervezzük meg ismét a Danone Focikupa a Gyermekekért tornát. Az ismeretterjesztés játékos formája pedig nem eredménytelen: örömmel látjuk, hogy a bajnokságban érintett 10-12 éves korosztály egyre többet tud a megfelelő táplálkozásról” mondta Gyergyói-Szabó Anita, a Danone külső kommunikációs menedzsere. „Tudatos táplálkozással nemcsak a saját egészségünkért, de a környezetünk védelméért is sokat tehetünk, ezért fogalmazta meg 100 éves vállalatunk „Egy életünk van és egy bolygónk” című küldetését” – tette hozzá.


Játékos jótékonyság

A Danone és az MLSZ a torna szerves részeként minden évben jótékonysági akciókat szervez: idén a kupa résztvevői sportszer- és sporteszközgyűjtéssel segítik az állami gondozásban élő gyermeklabdarúgó társaikat. A szegedi regionális elődöntőn részt vesz Dr. Szentgyörgyi Pál alpolgármester, Vincze Ottó válogatott labdarúgó, aki a Danone Focikupa a Gyermekekért tiszteletbeli nagykövete és Szántai Levente, a Szeged 2011 kapusa is.

Kövessen minket Facebookon!

https://www.facebook.com/TegyunkEgyuttaGyermekekert/

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 13:53, péntek | Életmód

A munkabér az elsődleges munkahelyválasztási szempont Magyarországon

A munkahelyválasztásnál a magyar munkavállalók számára 2024-ben is a vonzó munkabér és juttatási csomag az elsődleges, ezt követi a munkahelyi légkör és a munkaadó pénzügyi stabilitása, ahol nem kell tartani a leépítéstől

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.

2024. Április 26. 13:50, péntek | Belföld

KSH: márciusban 6413 gyermek született, 10 524 ember halt meg

2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent - tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken az MTI-t.

2024. Április 26. 13:48, péntek | Belföld

Megkezdődött Paks 2 reaktortartályának gyártása Szentpéterváron

Ez igazi mérföldkő a paksi bővítés szempontjából - jelentette be a tárca közlése szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten.