Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2019. Augusztus 13. 13:27, kedd | Helyi
Forrás: Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság

Baleset-megelőzési jó tanácsok!

Baleset-megelőzési jó tanácsok!

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Megyei Balesetmegelőzési Bizottsága az autópályákon bekövetkezett személyi sérüléses közúti közlekedési balesetek elkerülése végett az alábbiakra hívja fel a közlekedők figyelmét:

Amennyiben közúti közlekedési baleset következik be, az első és a legfontosabb arról meggyőződni, hogy történt-e személyi sérülés, mert ha igen, akkor kötelezően (mérlegelni nem lehet) rendőrt és mentőt kell hívni a 112-es központi segélyhívó számon.

A baleseti helyszínt változatlanul kell hagyni, abban az esetben is, ha a sérült járművek akadályozzák a forgalmat.

Az autóúton, autópályán jellemző baleseti rizikófaktor, ha a járművezető fáradtsága, figyelmetlensége miatt fékezés, irányváltás nélkül rohan bele egy műszaki hibás vagy egyéb okból veszteglő gépjárműbe. Ezek elkerülése érdekében:

  • A lerobbant gépjárművet haladéktalanul – körültekintően - el kell hagyni! Vegye fel a láthatósági mellényt - melyet az utastérben tartson, ne a csomagtartóban, valamint az utazók számával megegyező mennyiség legyen a gépjárműben!
  • A vészvillogót kapcsolja be, és az elakadásjelző háromszög kihelyezésével haladéktalanul fel kell hívni a többi közlekedő figyelmét a lerobbant gépjárműre! A háromszög kihelyezésekor mindenképp legyen körültekintő, figyeljen az érkező gépjárművekre!
  • Azonnal el kell hagyni az autópályát, javasolt tartózkodási hely: a szalagkorláton kívül, a lerobbant gépjárműhöz viszonyítva hátrébb körülbelül 15-20 méter. A segítség és a mentés megérkezéséig maradjon ott!

A közlekedők internetről letölthetik az ORFK-OBB kiadványát az „Autópálya kisokos”-t, mely a gyorsforgalmi utakon közlekedés legfontosabb tudnivalóit tartalmazza, különös tekintettel a nyári időszakra.

„… hogy mindenki hazaérjen!”

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.

2024. Április 23. 06:52, kedd | Belföld

Rekordszámú jelentkező regisztrált az idei TeSzedd! hulladékgyűjtési akcióra

Rekordszámú jelentkező, több mint 100 ezer önkéntes regisztrált az idei TeSzedd! hulladékgyűjtési akcióra