Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2017. Január 15. 19:14, vasárnap | Helyi
Forrás: Martonosi János sajtófőnök

AZ UTOLSÓ PERCEK DÖNTÖTTEK

AZ UTOLSÓ PERCEK DÖNTÖTTEK

Végigküzdve, ellenfelét az utolsó negyedben felőrölve győzött a tabella második helyén álló Vásárhelyi Kosársuli Tiszaújvárosban.

Az egész mérkőzésen brillírozó Szabó Péter 28 pontjával elévülhetetlen érdemeket szerzett a forduló előtt negyedik helyezett alakulat elleni sikerben, amelyhez óriási szívvel játszó társaira is szükség volt a Borsod megyeiek csarnokában. Folytatás egy hét múlva szombaton, hazai pályán az Eger ellen.

A kezdésből érződött, hogy igencsak vissza akarnak vágni a hazaiak a nyitófordulóban elszenvedett óriási zakóért: 9-2-re húztak el mindössze 4 perc alatt. A játékrész utolsó harmadára azonban robbantott a Kosársuli, a gyorsan-frissen 8-at suhintó Szabó vezetésével 15-15-nél befogták riválisaikat, végül 22-20-nál futott le az első 10 minutum.

A rövid pihenő után Pongrácz, Pöstényi és Madár percei következtek, 6 egységre nőtt a borsodiak előnye. Sokáig úgy látszott, hogy Szabó remeklésével, valamint Pavlovic, Kelemen és Vas góljaival kiegyenlítenek a vendégek, ám Magyar utolsó pillanatokban szórt triplájával 45-40-es Tiszaújváros vezetést jegyezhettünk fel a félidőben.

A fordításhoz az első két periódusban 16 pontot behúzó Szabó még más hódmezővásárhelyi kosarasoknak is fel kellett zárkózniuk. Ismét felült azonban a hullámvasútra a Vásárhely, 52-50-nél elérhető közelségbe került a vezetés, de Debreczeni és Madár megrázta magát, és 10 egységre duzzadt a különbség. Az idő pörgött, de továbbra sem volt társa az ekkor 20 pontot számláló Szabónak...

7 pontot kellett ledolgozni az utolsó 10 percben a győzelemhez a Csongrád megyeieknek. Minderre meg is volt az esély, Genal közelijével ugyanis 64-61-re módosult az állás. Sőt kicsivel később 1-re jöttek fel Vasék néhány büntetővel és egy kettessel. Ám Madár megint megrázta magát, amire Genal és Pavlovic válaszolt időkérésre sarkallva ezzel a Tiszaújvárost. Szabó szórt egy hármast, amivel végre a kék-sárgákhoz került az előny. A 40. percben 75-77-et mutatott az eredményjelző, és Vas is bevágott egy trojkát. A faultokkal tarkított utolsó másodpercekben annak ellenére sem tudtak győzni a vendéglátók, hogy a Kosársuli 5(!) büntetőt hibázott. Utasi Gábor legénysége ezzel 9-3-ra javította mérlegét, és őrzi második helyét az NBI B-s bajnokság keleti csoportjában.

Tiszaújvárosi Phoenix KK - Vásárhelyi Kosársuli 80-83 (22-20, 23-20, 19-17, 16-26)
NBI B csoportos mérkőzés, vezette: Goda L., Gergely Cs. és Lövei L..
Tiszaújváros, Városi Sportcsarnok, 250 néző.
Kosársuli: SZABÓ 28/9, KELEMEN 12/3, Pavlovic 6/3, Vas 5/3, GENAL 13.
Csere: Rostás I. 4, Varga 6, Nemes 6, Béres 3/3.
Edző: Utasi Gábor

Utasi Gábor: „Nagyon szoros meccsre számítottam, de azért örültem volna ha nem tud meccs közben 10 ponttal elmenni a Tiszaújváros. Mindkét gárda rengeteget hibázott, de az egy héttel ezelőtti mérkőzéssel ellentétben most mi voltunk szerencsésebbek, és örülhettünk a győzelemnek. Gratulálok a csapatomnak!”

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Sport

A végén fordított a Fradi, döntőbe jutott a Magyar Kupában

A már bajnok Ferencváros jutott másodikként a labdarúgó MOL Magyar Kupa fináléjába, mivel szerdán hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a másodosztályban éllovas Nyíregyházát, Balmazújvárosban.

2024. Április 25. 08:02, csütörtök | Sport

Második helyen zárt Benyó Máté Nyirádon

A szezonnyitó máriapócsi győzelem után Nyirádon a második helyet szerezte meg a Korda Racing csapatában versenyző Benyó Máté, Kovács Sámuel a dobogó legfelső fokára állhatott.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

Használtautó-kereskedőt buktattak le az adóellenőrök

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány felszólította az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

A kormány felszólítja az üzemanyag-forgalmazókat, hogy áraikat önkéntes alapon igazítsák a régiós átlaghoz, hogy a magyar üzemanyagárak ne szakadjanak el attól - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter szerdán.