Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2019. November 20. 16:04, szerda | Helyi
Forrás: Arany-Tóth Attila közönségkapcsolati munkatárs Emlékpont

Az Őszi Tárlaton jártak a mozgás barátai

Az Őszi Tárlaton jártak a mozgás barátai

A 66. Vásárhelyi Őszi Tárlaton, a hódmezővásárhelyi Alföldi Galériában tettek látogatást a szegedi Magyar Reumabetegek Egyesülete, Domokos József Reuma Klub tagjai.

Mint azt a csoport vezetője,Vörös Gabriella régész, muzeológus elmondta, a csoporttagokat leginkább a mozgás szeretete és a baráti kapcsolatok tartják össze, és szívesen keresik fel a térség múzeumait, kiállításait.

Az öt éve működő klub tagjai szerdánként intenzív tornára gyűlnek össze, de ezen a héten kirándulás szerepel a programban. Korábban felkeresték a Szegedi Tudományegyetem Füvészkertjét, de hangversenyeken is részt vesznek. Az aktív csoport tagjai különböző érdeklődésű tagjai bevonzzák egymást saját területeikre, van, aki fest, van, aki hímez, vagy gyűjt, olvas, színházba jár, s az ezekkel kapcsolatos információkat meg is osztják egymás között.

Ha múzeumot látogatnak – s erre leggyakrabban Vörös Gabriella biztatja a csoportot –, vezetéssel ismerik meg a kiállításokat, mint ahogyan a vásárhelyi programon is történt. Az idei Őszi Tárlatot Képiró Ágnes, a Tornyai János Múzeum művészettörténésze ismertette meg a vendégekkel, kitérve az idei fődíjas, Szabó Klára Petra különleges alkotásaira, a vásárhelyi, valamint az ország más területein alkotó művészek műtárgyaira.

A 66. Vásárhelyi Őszi Tárlat december 1-jén, vasárnap ér véget, aznap 15 órakor a tárlat Tornyai-plakettes alkotója, Szabó Klára Petra megvilágításában ismerhetik meg az idei képzőművészeti seregszemle alkotásait a látogatók.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 06:00, péntek | Életmód

Megjelent Azahriah új albuma, a skatulya I.

Skatulya I. címmel csütörtökön megjelent Azahriah új albuma, amelyet az egyik legnépszerűbb hazai dalszerző-előadó májusi tripla Puskás Aréna-koncertjéhez időzítve tett közzé.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.