Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2019. November 13. 12:03, szerda | Helyi

A vásárhelyi kórház javára gyűjtenek az ótemplomban

A vásárhelyi kórház javára gyűjtenek az ótemplomban

Pénteken rendeznek koncertet a koraszülöttekért

A Koraszülöttek Világnapjához kapcsolódva 2019. november 15-én 18 órakor a Hódmezővásárhely – Ótemplomi Református Egyházközség jótékonysági koncertet rendez a Korábban Érkeztem Alapítvány javára a Református Ótemplomban. Az est bevételeiből egy pulzoximétert kívánnak vásárolni a vásárhelyi kórházba, mellyel az újszülöttek vérének oxigéntartalmát lehet meghatározni a születés utáni percekben.

Adventhez közeledvén számos kulturális és jótékonysági eseménynek biztosít teret az ótemplomi gyülekezet: a Kossuth téri templom falai között hétről-hétre koncertek és adománygyűjtő programok kapnak helyet. E hét péntekén, este hat órai kezdettel a Hódmezővásárhelyi Helyőrségi Zenekar harsonásai, valamint a Péczely Attila Művészeti Iskola művésztanárai lépnek fel, hogy a dél-alföldi régió koraszülött ellátását segítő Korábban Érkeztem Alapítványt támogassák. Az „Erőtlenek erőtlenségeit hordozzuk” címet viselő est védnöke Lázárné Megyeri Zita, az alapítvány tagja, köszöntőt mond Bán Csaba a gyülekezet lelkipásztora és Dr. Rádi Kata az alapítvány alapítója. A koncerten a helyi katonazenekar rézfúvósai mellett Tarr Angéla orgonán, Kugyelka Orsolya fuvolán játszik, valamint Bessenyei-díjas szólisták is „színpadra lépnek”: a közönség Boros Annamária zongora-, Vágó János kürt- és Zoltán Péter kürtjátékában is gyönyörködhet.

A Korábban Érkeztem Alapítvány a Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ Hódmezővásárhely-Makó vezetőivel egyeztetve határozta meg az adománygyűjtés célját. A koncert bevételéből – a támogatásokat átutalással az alapítvány 10918001-00000026-89160011 számú bankszámlaszámára is el lehet juttatni ‑ a Hódmezővásárhelyi Tagintézmény számára egy a császármetszésekhez használt műtőben az újszülött melegítő - újjáélesztő asztalon használható pulzoximétert kívánnak beszerezni.

A jótékonysági eseményről további információval november 13-án, szerdán 11 órakor – a Tiszta Szívvel Egyesület SzeretetSüti akciójának beharangozó sajtótájékoztatóját követően – áll a sajtó képviselőinek rendelkezésére Dr. Rádi Kata, a Korábban Érkeztem Alapítvány alapítója, Bán Csaba lelkipásztor és Elek András szervező.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.