Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2020. Február 27. 17:34, csütörtök | Helyi
Forrás: MÁV Magyar Államvasutak Zrt. KOMMUNIKÁCIÓS IGAZGATÓSÁG

A MÁV felkészült az esetleges koronavírus fertőzések terjedésének megelőzésére

A MÁV  felkészült az esetleges koronavírus fertőzések terjedésének megelőzésére

Az Operatív Törzs döntésének megfelelően a MÁV felkészült a koronavírus fertőzések terjedésének megelőzésére.

A vasúttársaság állandó kapcsolatot tart a Koronavírus-fertőzés Elleni Védekezésért Felelős Operatív Törzzsel, az egészségügyi hatósággal, és iránymutatásuk alapján jár el az állomásokon és a vonatokon, biztosítja a szükséges feltételeket.

A vasúttársaság a különböző vírusok és betegségek terjedése ellen általános gyakorlata szerint naponta többszöri fertőtlenítő tisztítással lép fel, a személykocsik kilincseit és fogantyúit a külső és a belső terekben, a WC és mosdó helyiségekben folyamatosan takaríttatja.

Hatóság által kötelezően előírt intézkedés jelenleg nincs érvényben, az alapvető higiéniai előírások betartásán túl így nincs szükség beavatkozásra. A vasúttársaság ugyanakkor folyamatosan figyelemmel kíséri az események alakulását, megteszi az indokolt előkészületeket, felkészíti munkavállalóit a megelőzés érdekében. A jegyvizsgálók számára kéztisztító és fertőtlenítőszer jelenleg is rendelkezésre áll. A nemzetközi forgalomban résztvevőket ezen felül orvosi szájmaszkkal látták el, amelyből nagyobb készlet beszerzése is előkészületben van.

A vasúttársaságnak egészségügyi ellenőrzési hatásköre nincs a határállomásokon, az ilyen jellegű feladatokat az egészségügyi és határrendészeti hatóságok látják el, a MÁV ehhez minden segítséget megad.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.