Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2020. Július 14. 11:17, kedd | Helyi
Forrás: MÁV Magyar Államvasutak Zrt. Kommunikációs Igazgatóság

A Corona és az Ivo Andrić nemzetközi vonatot érintő változások

A Corona és az Ivo Andrić nemzetközi vonatot érintő változások

Keddtől a Corona InterCity hálókocsi nélkül közlekedik, az Ivo Andrić gyorsvonat csak belföldön jár

Július 14-től a Budapest–Brassó közötti Corona InterCity (IC 406, IC 407) egyik irányban sem továbbít fekvőhelyes- és hálókocsit a vírushelyzet miatt. A vonat számos nemzetközi járattal együtt július elsejétől közlekedik újból. A Keleti pályaudvarról 17:35-kor indul Nagyváradon, Kolozsváron, Csíkszeredán át Brassóba.

A Székelyföld és Magyarország között átszállásmentes és biztonságos utazási lehetőséget kínál. Erdélyben Nagyvárad és Kolozsvár mellett a Székelyföld több magyarlakta települését is érinti – Gyergyószentmiklóson, Csíkszeredán, Tusnádfürdőn és Sepsiszentgyörgyön keresztül éri el Brassót.

A szerb vasút tájékoztatása szerint július 14-től a szerbiai vírushelyzet miatt a vasúti forgalmat felfüggesztették a kelebiai határátmenetben, ezért átmenetileg szünetel a nemzetközi személyszállítás Szerbia és Magyarország között. Az Ivo Andrić nemzetközi gyorsvonatpár meghatározatlan ideig nem közlekedik egyik irányban sem Kelebia és Újvidék között. A belföldi szakaszon, a Keleti pályaudvar és Kelebia között továbbra is jár mindkét irányban a gyorsvonat (342-es és 343-as vonat).

A jelenleg is közlekedő nemzetközi vonatokra az azokra érvényes valamennyi menetjegy megvásárolható. A MÁV-START az általa kiadott, legkorábban július 12-től érvényes, Romániába, Szerbiába vagy azokon áthaladó útvonalra szóló menet- és helyjegyeket július 31-ig kezelési költség nélkül visszaváltja.

A nemzetközi vonatközlekedés aktuális híreiről, jegyvisszatérítésről itt tájékozódhatnak: https://www.mavcsoport.hu/mav-start/belfoldi-utazas-nemzetkozi-utazas/koronavirussal-kapcsolatos-vasuti-valtozasok

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 15:03, péntek | Életmód

Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje

Novemberben 28-tól kerül a országszerte a magyar mozikba Herendi Gábor Futni mentem című új romantikus vígjátéka.

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.