Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2017. Május 29. 10:40, hétfő | Helyi
Forrás: Piskóti Attila / Tölgyi Krisztina Premier Kommunikációs Iroda

A Békéscsaba LA csapata nyerte a Danone focikupa békéscsabai elődöntőjét

A Békéscsaba LA csapata nyerte a Danone focikupa békéscsabai elődöntőjét

A házigazdák akár a torna nemzetközi döntőjében is képviselhetik Magyarországot

A Békéscsaba Labdarúgó Akadémia U12-es csapata nyerte meg a „Danone Focikupa a Gyermekekért” torna békéscsabai regionális döntőjét. A házigazdák a fináléban a gyulai Grosics Akadémia csapatát győzték le 1:0-ra, így ők vehetnek részt a kupa június 10-i, budapesti országos döntőjében. A tornán idén bevezetett „fair play” díjat a Törökszentmiklós csapata érdemelte ki. A Danone és az MLSZ Grassroots Program szervezésében megvalósuló Danone Focikupa a Gyermekekért tornán áprilisban és májusban összesen 96 csapat és több mint 1.000 gyermek labdarúgó versenyez egymással azért, hogy Magyarországot képviselhesse a torna nemzetközi döntőjén, New Jersey-ben.

Gólöröm, egészséges életmód és kiegyensúlyozott táplálkozás

A Danone Focikupa a Gyermekekért (Danone Nations Cup) a világ legnagyobb, immár 15 éves múltra visszatekintő, professzionális gyermek labdarúgó kupája, amelyen eddig mintegy 2,5 millió gyerek vett részt világszerte.

A Danone és a Magyar Labdarúgó Szövetség Grassroots Programja által közösen megrendezett U12-es torna célja, hogy a sporton és a labdarúgáson keresztül egészséges életmódra, valamint kiegyensúlyozott táplálkozásra nevelje a gyermekeket, ebben a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége, a torna szakmai partnere segíti a kezdeményezést.

A kupát az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatja, fővédnöke pedig Nyilasi Tibor, 70-szeres labdarúgó válogatott, tiszteletbeli nagykövete pedig Hevesi Tamás énekes és futballedző.

„A Danone Focikupa a Gyermekekért célja, hogy népszerűsítse a sportolást és az egészséges táplálkozást a gyerekek körében” – mondta Gyergyói-Szabó Anita, a Danone külső kommunikációs menedzsere. – „Vállalatunk a 19 éve tartó Tegyünk Együtt a Gyermekekért társadalmi programjában idén is különös figyelmet fordít az egészségi állapotuk vagy szociális helyzetük miatt hátrányt szenvedő gyerekekre is. Az idei Danone Focikupában egy valós nemzetközi megmérettetés lehetőségét nyújtjuk a résztvevőknek, miközben a sportszergyűjtéssel az állami gondozásban élő gyermekek sportolási körülményeit igyekszünk javítani” – tette hozzá.

Minden eddiginél több résztvevő

A Danone Focikupa a Gyermekekért torna idén jelentős mértékben kibővült. Míg tavaly mindössze 240 gyermek vett részt a programban, addig az idén 12 régióban, régiónként 8, összesen tehát 96 csapat képviseletében 1.152 gyermek vesz részt a tornán. A békéscsabai regionális elődöntőn Törökszentmiklós, Karcag, Hódmezővásárhely, Orosháza, Makó, valamint a Békéscsaba LA, a Gyula termál és a gyulai Grosics Akadémia csapatai versenyeztek egymással a regionális elsőségért.

Sportszergyűjtéssel segítik a hátrányos helyzetű gyerek focistákat

Az idei torna különleges eleme az volt, hogy az abban résztvevő csapatok sportszer- és sportfelszerelés gyűjtéssel segítették a torna tavalyi résztvevőit, az állami gondoskodásban és nevelőszülőknél élő gyerek labdarúgókat. Az összegyűjtött adományokat a budapesti döntőn az Egészséges Életmódért Hit és Sportalapítvány képviselői veszik majd át.

Irány Amerika

A Danone Focikupa a Gyermekekért torna regionális elődöntői a szombati fordulókkal lezárultak. Az országos döntőt június 10-én, Budapesten rendezik meg, melynek tétje nem más, mint az, hogy melyik csapat képviselheti Magyarországot Amerikában, New Jersey-ben, ahol 32 ország U12-es csapata vesz részt a nemzetközi döntőben.

Támogatás és Fair Play

A Danone Focikupa a Gyermekekért békéscsabai regionális elődöntőjét az Élésker Kft. támogatta a gyermekeknek biztosított élelmiszerekkel.

Érdekesség, hogy az MLSZ Grassroots Programja az U12-es a korosztályban a Danone Focikupa a Gyermekekért tornán vezetett be és használta először a Fair Play kártyát.

A fiatal játékosokat a játékvezetőtől szabálytalanság esetén eddig sárga és piros lapokat kaphattak, a mostani tornán azonban már zöld kártyával díjazták őket, ha etikusan játszanak és sportszerűen viselkednek játékostársaikkal, ellenfeleikkel.

Kövessen minket Facebookon! http://www.facebook.com/tegyunkegyuttagyermekekert

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.