Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2020. Január 23. 16:23, csütörtök | Helyi
Forrás: ORFK Kommunikációs Szolgálat

Negyedmilliárdnyi heroin az alvázban

 Negyedmilliárdnyi heroin az alvázban

A drogfutár – autója aljába szerelve – Röszkénél próbálta meg az országba csempészni a kábítószert.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Szegedi Osztálya kábítószer birtoklása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást egy angol férfival szemben. A 63 éves férfi Röszke Autópálya Határátkelőhelyen 2020. január 21-én 23 óra 10 perckor jelentkezett belépésre autójával. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai a brit honosságú járművet félreállították, mert átalakítás nyomait látták rajta. A pénzügyőrök az első ülések alatt, a gyári padlólemezeknél egy házilag kialakított rejtekhelyen több csomagban összesen 22.062 gramm kábítószergyanús fehér port találtak, amely a heroin-tesztre pozitívan reagált.

A Szegedi Rendőrkapitányság munkatársai lefoglalták az autóban talált anyagot, a férfit előállították, valamint elvégezték a gépjármű szemléjét.

Az igazságügyi vegyészszakértő előzetes véleménye szerint a lefoglalt anyag heroin, amely – súlya alapján – meghaladhatja a jelentős mennyiség alsó határát. A kábítószer feketepiaci értéke körülbelül 264 millió forint.

A KR NNI nyomozói a 63 éves férfit gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására. A nyomozást szakértők bevonásával folytatják a rendőrök.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.