Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2020. Szeptember 08. 10:05, kedd | Helyi
Forrás: Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság

Határrendészeti összesítő Csongrád-Csanád megyéből

 Határrendészeti összesítő Csongrád-Csanád megyéből

Csongrád-Csanád megyében 42 határsértővel, valamint egy embercsempésszel szemben intézkedtek a rendőrök a tegnapi nap folyamán.

Az egyenruhások 2020. szeptember 7-én 0 óra és 24 óra között 11 esetben, összesen 31 határsértőt tartóztattak fel Röszke, Szeged, Öttömös és Makó közigazgatási területén, valamint a Röszke autópálya határátkelőhelyen. Ellenőrzésük során a férfiak szír, afgán, algériai, líbiai, marokkói, bangladesi, iraki, török, illetve palesztin állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A magyar és a román rendőrök tegnap 2 óra 30 perckor közösen ellenőriztek egy román honosságú tehergépjárművet a Csanádpalota autópálya határátkelőhelyen. Az ellenőrzés megállapította, hogy a raktérben 10 személy bújt meg. A csoport tagjai vietnámi állampolgárnak vallották magukat. Az illegális migránsok sem személyazonosságukat, sem tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A román állampolgárságú sofőrrel szemben embercsempészés, míg utastársaival szemben tiltott határátlépés miatt a román határrendőrség járt el.

Ugyanebben az időszakban a határ mentén szolgálatot teljesítő állomány egy migránst akadályozott meg abban, hogy jogellenesen Magyarország területére lépjen.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.